Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Θυμάρι Κρήτης Τριμμένο

1,4014,00

Το θυμάρι ή θύμος (thyme) είναι ένα παραδοσιακό βότανο, ένας αρωματικός θάμνος που όταν ανθίζει το καλοκαίρι, έχει ροζ-μωβ άνθη. Η γκάμα χρήσης του θυμαριού στη μαγειρική είναι εντυπωσιακή όπως και η φήμη του για τις φαρμακευτικές ιδιότητες που έχει.

Το θυμάρι ή θύμος (thyme) είναι ένα παραδοσιακό βότανο, ένας αρωματικός θάμνος που όταν ανθίζει το καλοκαίρι, έχει ροζ-μωβ άνθη. Η γκάμα χρήσης του θυμαριού στη μαγειρική είναι εντυπωσιακή όπως και η φήμη του για τις φαρμακευτικές ιδιότητες που έχει.

Η γκάμα χρήσης του θυμαριού στη μαγειρική είναι εντυπωσιακή. Χρησιμοποιείται ως μπαχαρικό σε πολλές κουζίνες και ιδιαίτερα στη μεσογειακή. Η γεύση του είναι δυνατή και  ελαφρώς καυστική.

Το ιδιαίτερο άρωμα του δένει με τα κρεατικά και το κυνήγι που μαγειρεύονται με σάλτσα και ντομάτα, καθώς και με τα ψητά κρέατα.

Εκτός από τη χρήση του στη μαγειρική, το βότανο έχει επίσης σημαντική φήμη για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, γι’ αυτό και έχει χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία για την ακμή. Τα διάφορα είδη του έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως ως τσάι, τονωτικό, αντιβηχικό, καταπραϋντικό, προβλήματα στομάχου και εντέρου και στη τόνωση του νευρικού συστήματος. Το πτητικό έλαιο του θυμαριού είναι αποχρεμπτικό, έντονα αντισηπτικό ενώ η θυμόλη που περιέχει είναι ένα δραστικό αντιμυκητιακό.

Για να φτιάξουμε ρόφημα θυμαριού, χρησιμοποιούμε αποξηραμένα φύλλα θυμαριού και βλαστούς τα οποία τοποθετούμε σε ζεστό νερό ώστε να γίνει εκχύλιση των θρεπτικών συστατικών τους. Για καλύτερη γεύση μπορείτε να το συνδυάσετε με μέλι.

Όλες οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στη σελίδα μας έχουν ενημερωτικό σκοπό και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου διατροφολόγου ή γιατρού.