Σίκαλη σε νιφάδες το δημητριακό που μας βοηθά να αισθανόμαστε χορτάτοι. Χάρη στις ευεργετικές ιδιότητές που έχει για την υγεία δυναμώνει και προστατεύει τον οργανισμό.
Η σίκαλη είναι μια πολύ καλή πηγή διαιτητικών ινών, φωσφόρου, μαγνησίου, μαγγανίου, πρωτεϊνών και βιταμίνης Β1. Είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά και ως τροφή βρίσκεται στη βάση μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής. Η κατανάλωση σίκαλης λειτουργεί αποτελεσματικά στη μείωση της LDL χοληστερόλης, ενώ οι φυτικές ίνες που περιέχονται στη σίκαλη δρουν ευεργετικά απέναντι στον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.
Μπορεί να συνδυαστεί με γάλα, με γιαούρτι, με μούρα και ξηρούς καρπούς για ένα πλήρες θρεπτικό πρωινό. Επίσης σίκαλη σε νιφάδες χρησιμοποιείται πάρα πολύ συχνά στη μαγειρική και στη αρτοζαχαροπλαστική.
Διατροφική αξία ανά 100 gr
- Ενέργεια: 1394/330 kj / kcal
- Λιπαρά: 1,5 g / 100 g
- Εκ των οποίων κορεσμένα: 0,20 g / 100 g
- Υδατάνθρακες: 66,0 g / 100 g
- Εκ των οποίων σάκχαρα: 1,0 g / 100 g
- Φυτικές ίνες: 10,3g / 100g
- Πρωτεΐνες: 7,9 g / 100 g
- Αλάτι: 0,001 g / 100 g
Όλες οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στη σελίδα μας έχουν ενημερωτικό σκοπό και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου διατροφολόγου ή γιατρού.