Παπάγια αποξηραμένη… Το εξωτικό αυτό φρούτο που είναι τόσο νόστιμο και τόσο θρεπτικό. Με απόλυτα χαρακτηριστική γεύση και πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό, μπορεί να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας διατροφής.
Η παπάγια είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, C, β-καροτένιο, φυτικές ίνες και μέταλλα όπως ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και φώσφορο. Επίσης, περιέχει βιταμίνες Β1, Β3 και Β6 οι οποίες βοηθούν το αίμα να καθαρίσει από τις τοξίνες..
Η παπάγια περιέχει ένα πεπτικό ένζυμο που λέγεται παπαΐνη και βοηθά στην φυσική πέψη και στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Περιέχει ένζυμα που βοηθούν στην μείωση της οξείδωσης της χοληστερόλης, η οποία με τη σειρά της βοηθά στην πρόληψη των καρδιακών προσβολών
Προσθέστε παπάγια στη καθημερινή σας διατροφή ως σνακ, σε κομμάτια σε συνδυασμό με δημητριακά για το γιαούρτι σας. Επίσης χρησιμοποιείται πολύ συχνά στη ζαχαροπλαστική, αλλά και σε συνταγές μαγειρικής.
Διατροφική αξία ανά 100 gr
- Ενέργεια: 1555/366 kj / kcal
- Λίπος: 0,0 g / 100 g
- Εκ των οποίων κορεσμένα: 0,0 g / 100 g
- Υδατάνθρακες: 89,7 g / 100 g
- Εκ των οποίων σάκχαρα: 83,2 g / 100 g
- Πρωτεΐνες: 0,0 g / 100 g
- Αλάτι: 0,19 g / 100 g
Όλες οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στη σελίδα μας έχουν ενημερωτικό σκοπό και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου διατροφολόγου ή γιατρού.