Καρύδια φλοιού. Ένας αγαπημένος ξηρός καρπός ανεκτίμητος τόσο για την σωματική, πνευματική και ψυχική ακεραιότητα όσο και για την υγεία όλων των ανθρώπων. Κατατάσσονται πάνω από τα φιστίκια, τα αμύγδαλα, τα καρύδια πεκάν και τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς εξαιτίας των διπλάσιων αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων τους. Όχι άδικα λοιπόν θεωρούνται ως ο βασιλιάς των ξηρών καρπών.
Τα καρύδια περιέχουν λιπαρά οξέα ω3, βιταμίνη Β, βιταμίνη Ε, φυτικές ίνες, μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο και ψευδάργυρο. Έρευνες έχουν δείξει ότι η καθημερινή κατανάλωση καρυδιών (40-50gr) προστατεύει από τα διάφορα καρδιαγγειακά νοσήματα, δρα κατά των θρομβώσεων, περιορίζει τον κίνδυνο εγκεφαλικών επεισοδίων και εμφραγμάτων, μειώνει την κακή χοληστερόλη και δρα ενάντια στην απώλεια της οστικής μάζας.
Χρησιμοποιείστε τα καρύδια στη διατροφή σας ωμά ως σνακ, στα πρωινά σας, ενώ μπορείτε να εμπλουτίσετε σαλάτες και γεύματα. Επίσης το καρύδι χρησιμοποιείται πάρα πολύ συχνά και στη ζαχαροπλαστική.
Διατροφική αξία ανά 100 gr
- Ενέργεια: 2945/714 kj / kcal
- Λίπος: 68,1 g / 100 g
- Εκ των οποίων κορεσμένα: 6,1 g / 100 g
- Υδατάνθρακες: 5,4 g / 100 g
- Εκ των οποίων σάκχαρα: 2,9 g / 100 g
- Πρωτεΐνες: 15,9 g / 100 g
- Αλάτι: 0,030 g / 100 g
Όλες οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στη σελίδα μας έχουν ενημερωτικό σκοπό και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου διατροφολόγου ή γιατρού.